We streven ernaar om ervoor te zorgen dat je tevreden bent met je aankoop bij Decopaneel. Mocht je om welke reden dan ook niet tevreden zijn met het ontvangen product, bieden we je graag de mogelijkheid om het te retourneren volgens ons retourbeleid. Hieronder vind je de belangrijke informatie met betrekking tot het retourneren van een product.

 1. Bedenktijd

Je hebt het recht om je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Deze bedenktijd gaat in op de dag nadat je het product hebt ontvangen.

 1. Retourvoorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een retour, moet het product aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Het product dient ongebruikt, onbeschadigd en in de originele staat te zijn.
 • Het product moet worden geretourneerd in de originele verpakking, inclusief alle bijbehorende accessoires, handleidingen en eventuele gratis geschenken.
 • Het product mag geen tekenen van montage, installatie of gebruik vertonen.

Houd er rekening mee dat producten die niet aan bovenstaande voorwaarden voldoen mogelijk niet worden geaccepteerd voor retour.

 1. Retourproces

Als je besluit om een product te retourneren, volg dan de onderstaande stappen:

 • Neem binnen 14 dagen na ontvangst van het product contact op met onze klantenservice via [e-mailadres klantenservice] om je retour aan te melden. Vermeld hierbij je bestelnummer en de reden van retour.
 • Na ontvangst van je retouraanvraag zullen we je voorzien van verdere instructies en het retouradres.
 • Verpak het product veilig in de originele verpakking of een stevige verpakking om beschadiging tijdens het transport te voorkomen.
 • Stuur het product terug naar het opgegeven retouradres. De kosten en verantwoordelijkheid voor de retourzending zijn voor jouw rekening.
 • Zorg ervoor dat je het pakket voldoende frankeert en een traceerbare verzendmethode gebruikt. We raden aan om een verzendbewijs te vragen als bewijs van retourzending.
 1. Terugbetaling

Na ontvangst en inspectie van het geretourneerde product, zullen we overgaan tot terugbetaling van het aankoopbedrag. Houd er rekening mee dat we het recht hebben om een waardevermindering van het product toe te passen als het niet in de originele staat is geretourneerd of als het niet aan onze retourvoorwaarden voldoet.

De terugbetaling zal worden verwerkt via de oorspronkelijke betaalmethode die je hebt gebruikt bij het plaatsen van de bestelling. Houd er rekening mee dat het enkele werkdagen kan duren voordat de terugbetaling zichtbaar is op je bankrekening.

Let op: De kosten voor het retourneren van het product zijn voor eigen rekening en worden niet vergoed, tenzij het product defect, beschadigd of verkeerd geleverd is.

 1. Uitzonderingen

Houd er rekening mee dat enkele producten vanwege hun aard mogelijk niet geretourneerd kunnen worden. Dit kan onder andere gelden voor producten die op maat gemaakt zijn of producten die een hygiëne- of veiligheidsrisico met zich meebrengen.

 1. Klantenservice

Als je vragen hebt over het retourbeleid of hulp nodig hebt bij het retourneren van een product, neem dan contact op met onze klantenservice via [e-mailadres klantenservice] of [telefoonnummer klantenservice]. We staan klaar om je te assisteren en eventuele vragen te beantwoorden.

Let op: Dit retourbeleid is uitsluitend van toepassing op aankopen gedaan via onze website decopaneel.nl. Voor aankopen gedaan bij onze verkooppunten gelden mogelijk andere retourvoorwaarden. Neem in dat geval contact op met het desbetreffende verkooppunt voor meer informatie.